Atlas Tohum, kurulduğu 2006 yılından bu yana çiftçi ve sanayicinin ihtiyaçlarına, taleplerine hızlı cevap verebilme ve sektörün öncü firması olma hedefinin yanı sıra yenilikçi anlayışı da gözeterek özgün bitki çeşitleri arama yarışına dahil olmuştur. 2015 yılında kuruluşunu tamamlayan AR-GE departmanımız; farklı coğrafyalara ve farklı taleplere yönelik etkin çözümler sunma ve bu yenilikçi çözümlerin doğru alanlarda kullanılması yolunda çalışmalarını hızla yürütmektedir. 

         Atlas Tohum tarafından yapılan AR-GE faaliyetleri hem TÜBİTAK desteğiyle yürütülen projeler hem de şirket olanakları ile yapılmaktadır. 2018 yılından bu yana, TÜBİTAK desteğiyle yürütülen bir AR-GE Projesi başarıyla tamamlanmış ve 2022 yılı itibariyle iki farklı proje yürütülmektedir.

         Gerek TÜBİTAK projeleri kapsamında, gerek şirketin kendi çalışmaları sırasında alanında Türkiye’nin en önde gelen Islahçılarından danışman olarak faydalanılarak bilimsel tüm gelişmeler eş zamanlı takip edilmektedir. Atlas Tohum, çağın getirdiği yeniliklere uyum sağlayarak Marköre Dayalı Seleksiyon Teknolojisi ve Generasyon Atlatma Teknolojisi kullanarak, çalışmalarını entegre yürütme yeteneğiyle farklılık yaratmakta ve eş zamanlı olarak gerçek çözümler geliştirme misyonuyla  farklı Ar -Ge çalışmaları için yol gösterici olmanın verdiği güvenle araştırmalarını aralıksız sürdürmektedir.

         Islah çalışmaları, alanlarında uzman bitki ıslahçıları ve donanımı yüksek teknik kadrosu ile verim, kalite ve adaptasyon gibi vazgeçilmez unsurları saha deneyimleriyle birleştirerek yürütülmektedir. İnsan sağlığı ve ekolojik değerler maksimum seviyede gözetilerek tarla bitkileri ve sebze ıslah çalışmaları aralıksız olarak yürütülmektedir

         Yerinde ıslah hedefleri çerçevesinde Adana, Konya ve Mersin’de 3 kalıcı AR-GE istasyonu ve farklı coğrafi bölgelerde birçok geçici AR-GE, deneme arazileri ile birlikte sebze ve tarla bitkileri ıslahı, deneyimli ekibimiz tarafından şirketimiz bünyesinde gerçekleştirilmektedir.